Katalog

Beseda savna in pa izdelek savna izvira iz Finske. Finci uporabljajo ta način kopeli že več stoletij. Ostali smo tak način "kopanja" povzeli po njih, zato pri nas to obliko savnanja imenujemo finska savna. Finci so zgradili preprosto leseno konstrukcijo in jo po navadi postavili ob jezero ali drug izvor vode.

Po savnanju v finski savni se počutimo nekako izžete, telo pridobi občutek očiščenja. Mogoče se počutimo tudi nekoliko lažje. Največkrat nam ta oblika savnanja  doda veliko pozitivne energije, počutimo se fizično in psihično bolj sposobne.

Glavne značilnost finske savne: kabina z leseno notranjostjo, v kateri so klopi za sedenje ali ležanje v vsaj dveh nivojih. Savno ogrevamo z električno pečjo na z vulkanskim kamenjem. Ogrevamo na visoko temperaturo med 70 in 110 stopinj Celzija in pa nizko zračno vlago med 20 do 25%.

Osnovna pravila savnanja: savnanje izvedemo v več 15 minutnih ciklih ( do 3x). Med posameznimi cikli znojenja v savni se ohladimo z hladno vodo in obvezno počivamo. Zaužijemo večjo količino tekočine.

Finske savne izdelamo za vas po naročilu. V kolikor si jo želite izdelati sami pa pri nas lahko kupite vse sestavne dele. Vsem samograditeljem pomagamo pri gradnji z strokovnimi nasveti na podlagi naših izkušenj.


Potrošniški kredit Gorenjske banke, tudi za nekomintente, do 12 mesečnih obrokov. Subvencioniramo obrestno mero.