naročilocena
skupaj 0.00
Vaša košarica je prazna 
Na blagajno
 

Prevleka vodne postelje

Prevleka vodne postelje  Free-dom

Prekrivalo vodne postelje ima skoraj neposredni stik z našim telesom pri spanju v vodni postelji. Zato je pomembno, da je prekrivalo sestavljeno iz izdelano iz kakovostnih materialov. Ponudba prekrival pri vodnih posteljah Sleep line  je vrhunske kvalitete.

Prevleke pri vodnih postelja Free-dom SilverCare je dodatno zaščitena z vlakni iz pravega srebra, ki je naravno preprečevalno sredstvo za razvoj in razmnoževanje bakterij.

Potenje prehaja skozi srednji sloj vlaken, ki ga tudi vpija in nato razprši vlago po celotni površini. Preostala dva sloja ločujeta od telesa vnesni sloj, ki vpija vlago. Toplota iz vodnega jedra čez dan poskrbi, da nepotrebna vlaga izhlapi iz prekrivala. Najboljše je, da prevleka ni predebela, ne pretanka. V kolikor je prevleka pretanka ne more vpiti vse vlage, če je predebela, pa vlaga ne bo mogla zadosti hitro izhlapeti med zračenjem postelje.

Prevleke dobavljamo v dveh delih, spojeno na sredini z zadrgo, od širine postelje 160 cm in naprej.  Prevleka v dveh delih omogoča pranje v domačem pralnem stroju (volumen!).

 

Enodelna in dvodelna prevleka vodne postelje

 

 

Vzmetnice - modeli vodnih jeder

Pri vodnih posteljah in Free-dom lahko izbirate med modelom vodne postelje UNO in modelom vodne postelje DUAL. Sistema se med seboj ločita po številu vodnih jeder v enem posteljnem sistemu. Pri enojedrnem sistemu pri širših posteljnih sistemih oba partnerja ležita na enem vodnem jedru, pri dvojedrnem sistemu pa imata vsak svoje vodno jedro.

Vodno jedro DUAL priporočamo za spanje v paru. Vsako vodno jedro ima lastni ogrevalni element, tako da si lahko vsak od partnerjev sam nastavi želeno temperaturo.


Vzmetnice - tipi vodnih jeder

Vodne postelje  se lahko opremijo z dvema različnima tipoma vodnih jeder. V večini vodnih jeder uporabljamo za stabilizacijo plasti filca, termično povezana poliestrska vlakna. Ta struktura vlaken je še posebej močna in se v tej obliki pri drugih izdelovalcih ne uporablja. Od števila plasti je odvisna stopnja dušenja valovanja vode v vzmetnici. 

V podjetju Sleep line pa so storili še korak naprej in so razvili vodna jedra SUMO, polnjena z stožičasto peno.

Vodno jedro je izdelano iz posebnega 4D vinila. Vsebuje posebno stabilizacijo, prilagojeno težjim osebam. Posebej je ta oblika vodnega jedra primerna za ljudi, ki želijo spati na trši podlagi, hkrati pa še vedno uživati v vseh prednostih vodnih postelj.

Vodna jedra Sumo lahko vgradimo v vse modele vodnih postelj Sleep line.


 

Dušenje valovanja vodne postelje

V naše vodne postelje vam lahko vgradimo različne stopenje dušenja valovanja: od prijetno premikajoče se do popolnoma stabilne. Za ljudi z visoko telesno težo so najbolj primerne vodne postelje s popolnim dušenjem valovanja ( 100%) ali pa posebno vodno jedro SUMO.  Pozor: Vsi izdelovalci vodnih postelj, ki so na tržišču, postavljajo druga merila za stopnje dušenja valovanja, ki jih uporabljajo. Zato je nesmiselno le-te med seboj primerjati. Zaupajte izkušnjam trgovca in lastnemu občutku pri testiranju vodne postelje


Varnostna bazen

Varnostna folija sestoji iz močne PVC folije, ki obdaja celotno notranjo stran vodnega jedra.
Folija obdaja tudi zunanji penasti okvir in ga ščiti pred vdorom umazanije. Varnostni bazen pri morebitnem predrtju vodne postelje zadrži celotno količino vode. (ponavadi izteče do 1l vode).

 

Grelci vode v vodnih posteljah

Pri vodnih posteljah Sleep line in vodnih posteljah Free-dom uporabljamo keramične grelce.

Pri keramičnem grelniku je pregrevanje onemogočeno. Standardni grelniki lahko povzročajo točkovno pregrevanje, ki lahko v najslabšem primeru privede do prežganega grelnika.

Nizka poraba elektrike
Grelnik Sigma K svojo toploto sprošča zelo enakomerno, ter porabi le toliko energije, kot jo je zares potrebne. Spodnja stran grelnika je toplotno izolirana in s tem preprečuje izgubo toplote.

Natančen nadzor temperature
Napredni termostat je zelo natančen, tako da lahko nastavite vašo željeno temperaturo točno po vaših željah. Standardno je v ponudbi analogni termostat, z doplačilom pa lahko dobavimo tudi grelec z digitalnim termostatom.

Zmanjšano elektromagnetno polje
Z uporabo ozemljene aluminijeve plošče se izognete praktično celotnemu sevanju. Nivo sevanja je npr. precej pod nivojem priporočenim za zaslone osebnih računalnikov.

Varnost
Grelnik Sigma K je bil testiran in je pridobil cetifikate TÜV in GS.

 

Podstavek, podnožje vodne postelje

Celotna vodna postelja stoji na podstavku izdelanem iz okvirja iz oplemenitenega lesa in pa razdelilcev teže.

Razdelilci teže: Ti skrbijo za enakomeren prenos teže na relativno veliko površino vodne postelje. Za podporne križe smo izbrali vodoodporen material.Podstavek v prenesenem smislu predstavlja posteljne noge. Na izgled vstvari vtis škatle.. Ta obloga je poleg osnovnih barv črne in bele dobavljiva tudi v različnih barvah lesa. Podnožje vam lahko preoblečemo v blago ali imitacijo usnja.Posebnost pa je, da ga lahko oblečemo tudi v ogledalo. To zadnje vam da občutek, da vaša postelja lebdi.

Podstavek z vgrajenimi predali vam ponuja dodaten prostor za shranjevanje. Nudimo vam več opcij postavitve predalov.